Интер взе дербито срещу Фиорентина (видео)


F.

Интер постигна първа победа под ръководството на новия треньор Стефано Пиоли. Това стана факт в дербито срещу Фиорентина, в което "нерадзурите" надделяха у дома с 4:2 над "виолетовите", а двубоят бе от програмата на 14-ия кръг на Серия А.

До 19-ата минута миланци вече бяха повели с класическото 3:0. Марсело Брозович откри резултата още в 3-ата минута, наказвайки грешка на противников защитник. Антонио Кандрева в 9-ата минута покачи на 2:0. Икарди подаде успоредно на вратата, където Чиприан Татарушану изби, но топката попадна у Антонио Кандрева, който бе точен с удар отблизо.

В 19-ата минута Кандрева напредна и намери Икарди, който се справи със защитата на съперника и с мощен удар се разписа за 3:0. В 37-ата минута Никола Калинич се разписа за гостите, но малко след това Гонсало Родригес беше изгонен от игра с директен червен картон.

След почивката Йосип Иличич (62) вкара нов гол за Фиорентина, но в продължението Икарди оформи крайния резултат.

С победата си тази вечер Интер събра 21 точки и се изкачи на 8-мо място в класирането, докато възпитаниците на Пауло Соуса се смъкнаха на 9-та позиция с 20 пункта.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



205