Севиля на финал след победа над Селта


И. Ангелов

Севила прогресира към финала на Купата на краля след като днес на гости на Селта Виго тимът успя да вземе равен 2:2 и така с общ резултат от двете срещи 6:2 да съхрани шансовете за злато през тази година. Днес Иаго Аспас вкара два гола за домакините, а Коноплянка и Евер Банега реализираха за гостите.

Домакините започнаха много добре, но реализираха само един гол до почивката. Това направи Аспас в 35-ата минута при една контра когато завърши от малък ъгъл. 

В 50-ата минута бе отменен гол за Селта, отново на името на Аспас, който обаче се намираше в засада преди удара с глава. 5 минути след това обаче отново при контра действия за домакините Серхио Рико се справи с едно центриране, като изби топката, но тя попадна в бившия играч на Ливърпул и от близо той направи резутлата 2:0.

В 57-ата минута Банега напредна към наказателното поле на домакините и стреля ниско без да остави шанс на Бланко да спаси за 2:1. В 59-ата минута нов голям шанс бе пропилян за домакините когато те получиха възможност да изпълнят дузпа. Джон Гидети стреля извън вратата в тази ситуация, което е справедливо на фона на спорното нарушение.

В 87-ата минута Йехвен Коноплянка сложи край на спора със завършек от непосредствена близост и оформи 2:2 след добрата работа на Витоло в атаката. 

108