Тито Виланова: Благодаря на Барселона за всичко


П. Пенков

Тито Виланова изрази благодарността си към играчите, ръководството и феновете на Барселона за подпрепата, която са му оказали в този труден за него момент. Както знаете Виланова се раздели с каталунците в петък, след като ясно, че онкологичното заболяване, с което се бореше по-рано, отново се е проявило. В отворено писмо публикувано в официалният сайт на Барселона, Виланова пише:

"След 5 прекрасни години, в които играчите се опитаха да сбъднат мечтите на всеки треньор, е време за промяна в живота ми, като се фокусирам изцяло върху битката с болестта, която ми беше диагностицирана преди година и половина. Докторите ми съобщиха, че няма да мога да запазя поста си в Барселона, поради процедурите, които ми предстоят, но аз ще продължа да държа под око клуба," споделя Виланова.

"Не ми беше лесно да се разделя с играчите, ръководството и приятели, с които имам прекрасни спомени. Изключително съм благодарен на всички за подкрепата, която ми оказват. Специално искам да благодаря и на президентът Сандро Росел, борда и спортния директор Андони Субисарета за увереността, която проявиха към мен," добави 44-годишният испанец.

122