Виланова: За Неймар говори само пресата


Н. Гавазов

Старши-треньорът на Барселона Тито Виланова за пореден път отрече появилите се информации, че Неймар може да стане част от водения от него отбор. Както е известно, в края на миналата седмица испанските издания отново изпратиха бразилския талант в каталунския клуб, а някои медии дори твърдяха, че има подписан предварителен договор с Неймар. В интервю за RNE Radio 4 Виланова коментира и мнението си относно играта на своите възпитаници срещу ПСЖ.

„Меси игра през цялото време защото беше добър. Доволен съм, защото исках да го натоваря, както и се получи. Освен това, самият той настоя да играе до края и щом се чувства добре, не виждам причина да не изиграе цял мач", заяви Виланова.

„Харесва ми когато през подготвителния период играем със сериозни противници. Тогава може да се провери истинското състояние на тима и неговата форма. Най-хубавото, което видях е, че играчите сами контролираха темпото си на игра", каза още наставникът на каталунците.

„Неймар? Доколкото знам, Барселона не говори за Неймар и всичко, което се изписа за него е несериозно. Попитайте пресата - те говорят за Неймар", завършва Виланова.

 

88