Реал ще доближи критично Барса след Ел Класико


.

До преди няколко седмици феновете на Реал Мадрид едва ли са вярвали, че тимът им ще има шанс да се пребори за шампионската титла в Испания. “белия балет” изоставаше доста зад лидера Барселона, а и каталунците газеха наред и не се виждаше, къде ще изпуснат точки. Това обаче се случи о от 12 те станаха само 4. В събота вечерта е Ел Класико на “Сантяго Бернабеу”, в което може да серии титлата.

Реал посреща Барса с висок дух след серията от победи и най-вече последният успех над Севиля с 4:2  като гост с хеттрик на Раул. Лос Меренгес няма турнири, които да го разсейват, тъй като отдавна отпадна от Шампионската лига и Купата на Краля. Последната загуба на тима в Примера бе именно от Барса в първия мач на Хуанде Рамос начело – 0:2. От тогава Реал има 17 победи и един равен срещу Атлетико Мадрид.

Барселона е в много по-тежка серия от своя домакин. Първо имаше тежък мач с Валенсия завършил 2:2, после дойде домакинството на Челси и след здраво блъскане англичаните измъкнаха благоприятно 0:0. Само 4 дена след Ел Класико е реванша на “Стамфорд Бридж”. Преди всичко “сините” от Лондон показаха, че атомното нападение на Барса може да бъде спряно. Реал обаче ще трябва да атакува и ще се открие доста повече.

Добрите новини в лагера на Реал са, че крилото Ариен Робен тренира наравно с останалите. Гути със сигурност е аут заради изкълчен глезен. С разтежение е и Уесли Снайдери той вероятно ще пропусне двубоя. Габи Хайнце е възстановен от травмата си в коляното, но Пепе е наказан за следващите 9 мача.

Защитникът на Барса Рафа маркес е аут до края на сезона след контузия в коляното получена срещу Челси. Мартин Касерес и Габи Милито също са с травми, но за щастие на Гуардиола всички нападатели са на линия, въпреки кютека с Челси и твърдите единоборства , в които участваха Анри, Ето’о и компания.

За Реал е настъпил идеалния момент да победи съперника си. Мачът е на живот и смърт. Каталунците са разсеяни от тежките си срещи в Европа, а и ще са доста уморени. Те ще мислят и за реванша в сряда в Лондон. Допълнителен фактор е и публиката, която ще помогне на домакините за победата.

Вероятни състави:

Реал Мадрид: Касияс, Рамос, Метцелдер, Канаваро, Кайнце, Ласана Диара, Гаго, Игуаин, Ван дер Ваарт, Робен, Раул

Барселона:  Валдес, Алвеш, Пуйол, Пике, Абидал, Шави, Кейта, Иниеста, Меси, Ето’о, Анри

Последни 5 мача:

Реал Мадрид: ППППП
Барселона: РРППР

Прогноза – 3:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
229