Реал Мадрид взе Ел Класико (видео)


В. Мухарски

Реал Мадрид победи като гост Барселона с 2:1 в дербито от 35-ия кръг на Примера. Двата тима направиха поредния интересен мач, който предложи доста емоции на зрителите. В началните минути гостите от Мадрид бяха по-дейни. В 4-ата минута Роналдо стреля с глава след изпълнение на корнер, като топката се удари и в Пуйол, но Валдес се намеси отлично.



Малко по-късно Алвеш тръгна към наказателното поле, но Касийяс с плонж изчисти. Така се стигна до 17-ата минута, когато "белите" поведоха в резултата. След центриране от корнер Пепе игра с топката, Валдес не се намеси добре и Сами Кедира чукна кълбото в мрежата за 0:1. При това попадение останаха съмнения за засада.



В 21-ата минута CR7 стреля, но неточно. В 27-ата минута каталунците пропуснаха да изравнят. Лео Меси пусна отлично към Чави Ернандес, който обаче би в крака на Касийяс. След почивката гостите продължиха да се бранят и разчитаха предимно на контраатаки. Каталунците владееха повече топката, но трудно създаваха положения.



При една атака на Реал, Роналдо напредна сам срещу вратаря и реализира, но той бе в положение на засада и попадението не бе зачетено. В 67-ата минута Шави отправи хубав удар, но без успех.



В 70-ата минута Барселона се добра до изравнително попадение. Тогава Тейо стреля, но Касияс изби и топката попадна у Адриано, който също отправи удар, последва  разбъркване, при което Алексис Санчес се добра до топката и я прати в мрежата за радост на феновете на каталунците, която обаче траеше точно три минути.



Кристиано Роналдо вкара 42-ия си гол за сезона и отново изведе Реал напред в 73-ата минута. Португалската звезда получи отличен пас на Йозил и със страхотен удар от малък ъгъл направи 1:2 в полза на Реал Мадрид. До края на срещата не се стигна до нов гол и "Белия балет" се поздрави с трите точки. Успехът на практика гарантира 32-рата титла на Реал Мадрид, тъй като четири кръга преди края Реал има аванс от седем точки пред настоящия първенец.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



119