Барса бе близо до сензацията, но успя да се справи със Сосиедад


В. Мухарски

Барселона победи като домакин Реал Сосиедад с 2:1 в среща от 22-рия кръг на Примера. Наставникът на домакините Джосеп Гуардиола запази някои играчи за мача с Валенсия от 1/2-финалите за Купата на краля. 20-годишният Кристиан Тейо бе титуляр, а до него в атака застанаха Исаак Куенка и звездата на отбора Лионел Меси. В стартовата 11-орка липсваха Чави Ернандес,  Серхио Бускетс и Алексис Санчес.

Още в началните минути двата тима си размениха набързо по едно положение. Лео Меси не успя да открие резултата за Барса, а секудни по-късно Валдес спаси вратата си от удар на Диего Ифран. В 9-ата минута Барса все пак стигнаха от октриване на резултата.

Тейо получи отличен пас от Меси и без проблеми преодоля стража на гостите за 1:0. Сеск Фабрегас направи няколко пропуска през първата част. След почивката паднаха останалите попадения.

Двата тима започнаха втората част с атаки и към двете врати. В 69-ата минута Куенка нацели гредата, а при добавката Тейо вкара топката в мрежата, но преди това прозвуча сигнал на съдията за засада на Дани Алвеш.

Така се стигна до 72-рата минута, когато Меси получи пас от Алвеш, изпревари вратаря и реализира за 2:0. Само сто секунди по-късно Гризман пусна към Карлос Вела, който вкара за крайното 2:1.

224