Барса отново взе Ел Класико, каталунците обърнаха Реал за едно полувреме (видео)


В. Мухарски

Барселона победи като гост Реал Мадрид с 2:1 в първи 1/4-финален мач за Купата на Краля. На "Сантиаго Бернабеу" "каталунците" успяха да обърнат резултата след като до почивката губеха с 1:0. Наставникът на "белите" Жозе Моуриньо направи доста интересен ход за тази среща. Специалния пусна като титуляр в центъра на защитата Рикардо Карвальо, въпреки че не беше играл месеци наред.

Гол падна при първата по-интересна атака. Това стана в 11-ата минута на срещата, когато Карим Бензема намери с дълъг пас звездата на отбора Кристиано Роналдо, който излъга Жерард Пике и със силен шут матира Хосе Мануел Пинто за 1:0. Малко по-късно Иниеста стреля, но Касийяс спаси. Няколко минути по-късно Алексис Санчес стреля с глава и прати топката в гредата за жалост на неговите съотборници.

В 26-ата минута звездата на Барса Лео Меси стреля, но стражът на Реал се намеси отлично. При резултат 1:0 завърши първата част. След почивката гостите стигнаха до пълен обрат.

В 49-ата Карлес Пуйол изравни, а с аситенция се отчете Шави. В 58-ата минута Бензема бе много близо до гол, но ударът му нацели страничната греда. Така се стигна до 77-ата минута, когато Ерик Абидал вкара за 2:1, след асистенция на Лионел Меси. До края на срещата пропуски направиха Бензема за домакините и Иниеста за гостите.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



131