Барса с победа без да си дава зор, очертава се дерби с Реал


В. Мухарски

Барселона победи Осасуна като гост с 2:1 в мача-реванш от 1/8-финалите на турнира за Купата на краля в Испания между двата тима. По този начин "каталунците" се класират напред в турнира, където ще срещнат не кой да е, а Реал Мадрид.

Футболистите на Барселона играха с нова емблема върху фланелките си. "Каталунците" добавиха логото на световното клубно първенство, което спечелиха през декември, миналата година.

Днешната среща започна отлично за домакините, които водеха до почивката с 1:0. Сръбският нападател Деян Лекич изведе Осасуна напред в резултата в 41-ата минута. През втората част момчетата на Пеп Гуардиола стигнаха до пълен обрат.

Алексис Санчес изравни в 49-ата - 1:1. В 58-ата минута в игра се появи звездата на Барселона Лионел Меси, който преди дни спечели за трета поредна година най-престижната индивидуална награда във футбола - Златната топка. В 72-ата минута Меси намери отлично Сержи Роберто и младият халф с диагонален удар прати топката в мрежата на домакините като по този начин оформи крайното 1:2. Барса се класира напред с общ резултат 6:1 от двете срещи

108