Реал Мадрид разгроми Севиля, Роналдо с хеттрик


В. Мухарски

Реал Мадрид разгроми като гост Севиля с 6:2 в среща от 17-ия кръг на Примера, която е последна за тази 2011 година. Двубоят бе интересен и предложи доста емоции на зрителите на "Рамон Санчес Писхуан". "Белите", облечени днес в червени екипи откриха резултата още в 10-ата минута.

Ди Мария, който бе един от най-добрите на терена тази вечер, пусна нисък пас към Кристиано Роналдо, а за звездата на Реал остана лесната част - да чукне топката в мрежата за 0:1. Последваха доста сериозни пропуски за домакините, като близо до изравнителен гол бе Ману дел Морал, който нацели гредата.

Така се стигна до 37-ата минута, когато играчите на Жозе Моуриньо стигнаха до второ попадение. Анхел ди Мария отново се отчете с асистенция, а Хосе Кайехон прати топката в мрежата за 0:2. Но това не бе всичко за тази първа част. В 41-вата Роналдо стреля неспасяемо от 25 метра и намери горния ляв ъгъл на вратата, пазена от Хави Варас, като по този начин направи резултата класически. Минута преди почивката Пепе удари с лакът в лицето Негредо и получи червен картон.

Един от най-добрите играчи на Севиля Кануте се появи в игра през второто полувреме. Въпреки натискът на домакините, те получиха нов гол в своята врата. Това стана в 66-ата минута, когато Ди Мария бе изведен отлично от Бензема и с превъзходен удар покачи на 0:4.

Усилията за почетен гол на играчите на Севиля все пак дадоха резултат в 69-ата минута. Тогава Навас с неспасяем шут от около 15 метра вкара за 1:4. Само пет минути по-късно Ману дел Морал фаулира Арбелоа и съдията му показа директен червен картон и по този начин двата състава останаха с по десет души на терена.

Кристиано Роналдо оформи своя хеттрик в 86-ата минута. Португалецът бе точен от дузпа за 1:5. Алтинтоп също записа името си сред голмайсторите, като това стана в 89-ата минута, а с асистенция в слуачая се отчете Шаби Алонсо. Крайния резултат оформи Алваро Негредо в добавеното време на срещата.

112