Барса обърна Реал и взе Ел Класико (видео)


В. Мухарски

Барселона победи като гост Реал Мадрид с 3:1 в суперсблъсъка от 16-ия кръг на Ла Лига. По този начин "каталунците" вече имат равен брой точки със своя противник. Дългоочакваното Ел Класико започна доста вихрено. Играчите на "Белия балет" поведоха още в 22-ата секунда чрез Карим Бензема. Французинът реализира преди голяма част от феновете да са заели местата си на "Сантяго Бернабеу". В ситуацията топката рикошира в крака на Бускетс и попадна в Бензема, който от няколко метра без проблеми реализира за 1:0.



В 6-ата минута Меси бе близо до това да изравни, но невероятното спасяване на Касияс предотврати гол. В 19-ата минута звездата на Реал Кристиано Роналдо отправи много силен удар от границата на наказателното поле, но топката бе избита от Виктор Валдес. Малко по-късно Шави изпълни технично пряк свободен удар, но не успя да затрудни опитен вратар като Касияс.

В следващата атака CR7 пропусна отлична възможност да покачи на 2:0, след като остана сам срещу Валдес, но португалецът би встрани от вратата.

И така се стигна до 30-ата минута, когато Барса стигна до изравнително попадение. Алексис Санчес вкара първия си гол в "Ел Класико" от границата на наказателното поле след брилянтен пас на Лео Меси - 1:1. Малко по-късно аржентинецът получи жълт картон. При равен резултат завърши първата част.

Веднага след почивката изпълнението Роналдо не затрудни Валдес след изпълнението на два преки свободни удара. "Каталунците" за първи път в срещата поведоха в резултата, като това стана в 52-ата минута. Тогава Шави пробва да стрля от воле, като топката се удари в крака на Марсело и изненада Касияс за 1:2. Попадението в крайна сметка бе записано на головата сметка на Марсело, като автогол.

В 63-ата минута Лео не успя да прати топката в рамките на вратата на "белите". Две минути по-късно, след центриране в наказателното поле на Барса, Кристиано Роналдо успя да стреля с глава, но топката мина покрай вратата.

Минута по-късно "каталунците" стигнаха до трети гол в срещата. Сеск Фабрегас увеличи преднината на своя тим след удар с глава, а с асистенция този път се отчете Дани Алвеш.

В 75-ата минута Бензема се освободи отлично от защитник на гостите и последва прострелно центриране, което мина близо до гредата. За жалост на Жозе Моуриньо и компания в тази ситуация Игуаин протегна крак, но не успя да прати топката в мрежата на Валдес. Малко по-късно нападателят на столичани отново бе близо до попадение, но нямаше късмет при завършващия удар.

Пет минути преди края на срещата пропуск направи и влезналият като резерва - Кака. В следващата атака Иниеста бе изведен сам срещу стража на Реал, но Касияс спаси нов гол.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



122