Пике ще играе срещу Реал Мадрид


Н. Гавазов

Феновете на Барселона със сигурност ще се зарадват на новината, че Жерар Пике ще бъде на разположение на отбора си в сблъсъка му с лидера в Примера дивисон Реал Мадрид, съобщава авторитетният сайт за футболни новини Goal.com. Както е известно, защитникът стана обект на разследване от страна на дисциплинарния комитет към Федерацията на Испания, след като получи жълт картон в изтеглената среща от 17-я кръг на Ла Лига с Райо Валекано във вторник. Тогава бранителят умишлено забави началото на играта, въпреки че осем минути преди края на редовното време резултата беше 4:0 в полза на каталунците.

Това породи съмнения, че Пике нарочно си е изкарал наказанието, за да може да не играе в предстоящия мач през уикенда с Леванте заради натрупаните си картони, но да бъде на разположение на Гуардиола в мача с Реал Мадрид и заради тези подозрения бранителят бе заплашен с дисквалификация от два мача.

Разследването започна, след като реферът на двубоя с Райо Валекано описа в доклада си ситуацията с Пике, но днес дисциплинарната комисия не намери доказателства за нарушение на защитника и по този начин, Жерар ще изтърпи наказание от само един мач, което от своя страна ще му позволи да излезе срещу Реал Мадрид.

Новината е отлична за треньорският щаб и феновете на Барселона, защото защитникът се утвърди като един от стълбовете в отбраната на каталунците, след като се завърна в клуба от Манчестър Юнайтед през 2008 година.

 

89