Намери се отбор, който да спре Барса


В. Мухарски

Европейският клубен шампион Барселона не успя да победи Реал Сосиедад, като двата тима завършиха наравно 2:2 в среща от 3-ти кръг на Ла Лига. Наставникът на "каталунците" Джосеп Гуардиола даде почивка на основни свои футболисти предвид наближаващия сблъсък с Милан от Шампионската лига. Лионел Меси, Андрес Иниеста и Давид Вийя останаха на пейката, но все пак се появиха по-късно в игра.

Играчите на Барса поведоха с два бързи гола още в самото начало на срещата, но в случая надменността им изигра лоша шега. В 10-ата минута при несполучлив опит за изкуствена засада Чави Ернандес се озова сам срещу вратаря и вкара за 1:0. Само 60 секунди по-късно Сеск Фабрегас изведе чудесно Педро, който отправи несериозен удар към вратаря. При добавката Сеск не остави шансове на Клаудои Браво за 0:2.

През втората част домакините успяха, като на шега, да стигнат до равенството. В 60-ата минута Иманол Агирече с глава наказа Валдес за 1:2. Подобно на своите именити противници през първата част, и Сосиедад стигнаха бързо до втори гол. В 62-ата минута грешка на Вийя изведе брилянтно Агирече, който нацели греда, но при добавката Антоан Гризман с удар от близко разстояние изравни - 2:2. До края на срещата до нов гол така и не се стигна и двата тима си поделиха по една точка. 

111