Барса ще спечели на Аноета в Сан Себастиан


П. Пенков

Реал Сосиедад - Барселона
Стадион: "Аноета", Сан Себастиан
Дата: 10.09.2011
Час: 19:00
Съдия: Матеу Лахос


Съставът на Барселона среща Реал Сосиедад на стадион "Аноета" в първото си гостуване за новия сезон в испанската Примера дивисион. Съставът от Сан Себастиан започна с победа новата кампания, след като победи Спортинг Хихон като гост с 2:1. Така Реал Сосиедад зае четвъртата позиция в подреждането, като над него са единствено отборите на Валенсия, Барселона и Реал Мадрид. Отборът воден от мениджъра Филип Монтание разчиташе главно на тримата си изявени голмайстори през миналата кампания в Ла Лига - Антион Гризман, Раул Тамудо и Шаби Прието, като всеки от тях отбеляза по седем попадения за тима. Сосиедад имат навика да допускат голове в последните минути на двубоите си, гласи статистиката от миналия сезон - общо 18 гола в периода между 76-та и 90-та минута на мача. Най-голямото поражение за състава през миналия сезон бе им причинено именно от Барселона, които победиха с 5:0 Сосиедад на "Камп Ноу". Интересен факт за стадиона на домакините - "Аноета" е, че той се използва от два ръгби отбора, които са част от Френската лига - Авирон Байоне и Биаритц Олимпик.

Победата над Спортинг Хихон преди седмица би трябвало да вдъхне увереност на играчите преди двубоя им с Барселона. Карлос Мартинес получи червен картон миналия уикенд и пропуска срещата, като вероятно ще бъде заместен от Дание Естрада. В халфовата линия, новото попълнение - Макдоналд Марига може да направи дебюта си.

Барселона е втора във временото класиране, въпреки че спечели срещата си миналия кръг срещу Виляреал, надигравайки жълтата подводница с 5:0, като причината, поради която каталунци заемат втората позиция е, че Реал Марид победиха Сарагоса с гол повече и поради по-добрата голова разлика заеха челното място. Интересен факт е, че Барса бележи своите попадения в началото на срещите си между 16-та и 30-та минута. Звездата на тима Лионел Меси е отправил 150 точни удара към противниковата врата през миналия сезон, което с 100 по-малко от Кристиано Роналдо. Барса загубиха от Реал Сосиедад с 2:1 през миналата кампания, като са губили от този тим общо 3 пъти от 28-те пъти, когато тези два тима са се изправяли един срещу друг. Трите най-големи домакински успеха на каталунците през миналия сезона бях победи с 5:0 срещу Севиля, Реал Мадрид и Реал Сосиедад.

Треньорът Пеп Гуардиола все още не може да разчита на централните си бранители - Жерар Пике и Карлес Пуйол, които страдат от контузии. Капитанът на Барселона успя да поднови тренировки през тази седмица, но все още не е готов да се включи в игра, докато Пике се старае да подобри физическата си форма. Преди седмица Гуардиола изненада феновете, като заложи само на 3 играчи в отбрана срещу Виляреал, но след завръщането на Дани Алвеш в тима, Пеп отново ще може да заложи на обичайното 4-3-3. Адриано също проведе пълни тренировъчни занимания през тази седмица, но може би все още не е напълно готов за гостуването на Сосиедад.



Последни 5 изиграни срещи:

Реал Сосиедад:

07 август Пескара - Реал Сосиедад 2:2 (Приятелска среща)
09 август Бари - Реал Сосиедад 1:0 (Приятелска среща)
11 август Лацио - Реал Сосиедад 2:0 (Приятелска среща)
13 август Катаня - Реал Сосиедад 1:2 (Приятелска среща)
27 август Спортинг Хихон - Реал Сосиедад 1:2 (Примера)

Барселона:

14 август Реал Мадрид - Барселона 2:2 (Суперкупа на Испания)
18 август Барселона - Реал Мадрид 3:2 (Суперкупа на Испания)
22 август Барселона - Наполи 5:0 (Купа Жоан Гампер)
26 август Барселона - Порто 2:0 (Суперкупа на Европа)
29 август Барселона - Виляреал 5:0 (Примера)


Досегашни срещи:

Реал Сосиедад - Барселона

136 мача
28 победи за Реал Сосиедад
33 равенства
75 победи за Барселона
Голова Разлика: 262:132 за Барселона


Коефициенти от bet365:
Реал Сосиедад - 15.00
Равен - 7.00
Барселона - 1.16

Коефициенти от Offsidebet:
Реал Сосиедад - 15.00
Равен - 7.00
Барселона - 1.16

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
274