Шави: Гуардиола направи революция във футбола


И. Ангелов

Плеймейкърът на Барселона Шави изказа мнението си, че Пеп Гуардиола е най-добрият треньор в света, и добави, че каталунците и техния треньор са направили революция в спорта, благодарение на неговата тактическа постройка. Гуардиола наследи Франк Рийкард през 2008 година и от тогава той спечели лигата на Испания 3 пъти, 2 пъти Шампионска лига и няколко други трофея.

Пред Sport Шави каза: "По мое мнение, той е най-добрият треньор в света. Съвсем малко съмнение може да има по въпроса. Той направи революция във футбола и добави всичко това, от което тима се нуждаеше."

"Тима може да постигне още много под ръководството на Пеп и всички ние приемаме решенията му. Никой не възрази, когато той остави Серхио Бускетс на пейката за Суперкупата на Европа. Всички ще имаме своите моменти на терена и понякога няма да играем. Дори Меси не може да играе винаги."

"Тези, които мислят, че са незаменими, няма дълго да играят за Пеп. Историята няма значение тук. Всички сме равни и трябва да докажем, че заслужаваме да играем."

101