Реал Мадрид ще застигне Барселона


И. Ангелов

Реал Мадрид - Барселона 
Стадион: Сантиаго Бернабеу 
Дата: 26.10.2024 г. 
Час: 22:00 ч.

В един от традиционно най-чаканите двубои в целия футбол, Реал Мадрид и Барселона ще спорят с шанс да се установят с равни точки на върха в класирането на испанската Ла Лига, ако домакините спечелят, или пък шанс гостите да се отделят на голяма дистанция от прекия съперник за титлата.

При Карло Анчелоти Реал Мадрид може да се похвали с добри постижения срещу Барселона, с 4 поредни победи в последните сблъсъци. Миналата година Реал постигна дубъл от победи над Барса в лигата, включително 3:2 на "Бернабеу". Домакините не са губили тук от каталунците от март, 2022 г. в лигата.

Междувременно Ханси Флик превърна Барселона в изключителна сила, с 9 победи от последните 10 мача и 33 вкарани гола. Последните победи с 5:1 над Севия лили тази над Байерн Мюнхен в ШЛ с хетрик от Рафиня, показват моментната форма и атакуващата сила.

В двата отбора има някои проблеми преди началото на срещата, като при домакините контузии лекуват Куртоа, Алаба, Карвахал и Родриго. Липсата на последния може да размести нападението и Белингам да застане зад двойката Винисиус - Мбапе.

При Барселона добри новини дойдоха със завръщането на Олмо, Гави и Де Йонг, като проблеми имат Щеген, Торес, Араухо, Кристенсен, Бернал и Гарсия. Марк Касадо получи големи похвали от мениджъра за плеймейкърската му роля и двете асистенции срещу Байерн.

Реал Мадрид няма загуба в 42 поредни кръга на Ла Лига. Барселона обаче спечели 13 от последните 14 кръга. Залогът сега е, както обичайно, много висок и от двете страни. Футболният свят ще очаква поредното "Класико", което може да направи испанското първенство по-завързано.

Прогноза: Реал Мадрид - Барселона 3:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <

Стартови състави

Барселона (Ханси Флик)
 
Пеня
   
Пау
Мартинес
Коунде
Балде
Педри
Касадо
Ямал
Лопес
Рафиня
Левандовски
Винисиус
Мбапе
Белингам
Валверде
Чуамени
Камавинга
Менди
Вазкес
Рудигер
Милитао
   
Лунин
 
Реал Мадрид (Карло Анчелоти)

Прогноза: Реал Мадрид - Барселона 3:2

686