Анчелоти: Обвиненията не влияят на Мбапе


И. Ангелов

Карло Анчелоти настоява, че Килиан Мбапе не е бил засегнат от обвиненията за изнасилване около него и вместо това се е върнал "различен играч". Френският футболист пътува до шведската столица по време на международната пауза и оттогава е започнало разследване за предполагаемо изнасилване в хотел, където според съобщенията е бил нападателят. Въпреки че официално няма имена, свързани със случая, шведските медии свързаха Мбапе с разследването, което накара играча и неговия адвокат да отхвърлят докладите като "клеветнически слух".

Тъй като Реал Мадрид ще се завърне в игра, Анчелоти беше разпитан за дейностите на Мбапе по време на почивката му и дали играчът е информирал клуба за пътуването си до Швеция. Италианецът омаловажи всякаква полемика, обяснявайки, че играчите са свободни да прекарат почивните си дни както желаят.

"Почивните дни бяха предвидени за него и всеки избира какво иска да прави в тях“, каза Анчелоти. "Отидох в Лондон за два дни и не съм искал разрешение от никого. Освен това нямам туристическа агенция, която да организира пътуванията на играчите."

На въпрос дали Мбапе е бил засегнат от медийните спекулации, Анчелоти каза: "Говоря с играчите всеки ден. Мога да коментирам това, което казах преди, което в този момент е спекулация. Не го виждам засегнат изобщо, [и вместо това] с много ентусиазъм допринася за отбора."

Отвъд проблемите извън терена, Анчелоти нямаше търпение да се съсредоточи върху физическото състояние на Мбапе, тъй като той се възстановяваше от скорошна мускулна травма. Треньорът информира, че Мбапе е близо до 100 процента форма и изрази възхищението си от усилията, които играчът положи по време на двуседмичната почивка от състезателни действия.

"Той се възползва от почивката, за да подобри състоянието си“, разкри Анчелоти. "Той е много добре, щастлив и с нетърпение очаква да се завърне утре и да бъде важен за отбора. Тези 15 дни му помогнаха много, защото той е различен играч от това, което беше преди паузата.

"На тактическо ниво позицията му не се променя от начина, по който играеше в последните мачове. Той може да сменя позицията си на лявото крило с Винисиус, но ние бяхме фокусирани върху физическата работа. Тази почивка беше добра за него и аз го виждам във форма."

Тъй като Реал Мадрид в момента изостава от Барселона с три точки в Ла Лига, се очаква Мбапе да е напълно готов за предстоящия им мач срещу Селта Виго в събота. "Белия балет" ще има малко време да се прегрупира след гостуването си на Балайдос, тъй като те трябва да приемат Борусия Дортмунд и Барселона съответно в Шампионската лига и Ла Лига.

45