Барса обяви за контузията на Олмо


Н. Гавазов

Барселона обяви, че Дани Олмо ще бъде извън терените поради контузия до края на международната пауза през октомври.

В неделя следобед каталунските гиганти постигнаха пет поредни победи в Ла Лига, като се наложиха над Хирона в дербито като гост.

Отборът на Ханси Флик се отправя към Шампионска лига по-късно тази седмица с преднина от четири точки на върха в класирането на Ла Лига .

Германецът обаче трябваше да се бори с широко разпространени проблеми с контузии от пристигането си в клуба, някои от които бяха на ключови играчи.

Въпреки че има перспектива някои от тези футболисти да се завърнат в игра своевременно, Флик ще бъде без друга звезда поне месец.

 

Олмо записа третото си участие за сезона в триумфа при своите съседи, отбелязвайки третия си гол за кампанията в този процес.

Извеждайки аванс на Барселона с 3-0 след 47 минути, Олмо щеше да бъде един от играчите, обмисляни за смяна от Флик.

Въпреки това, оттеглянето му в 61-та минута бе следствие от травма на сухожилието, което доведе до въвеждането на Хектор Форт в действие.

С мача от Шампионска лига срещу Монако, който предстои в четвъртък, Олмо щеше да бъде изключен от това състезание дори преди официалното съобщение да бъде направено в понеделник.

Това показва, че контузията може би е по-лоша, отколкото Флик и феновете на клуба биха очаквали, като се разкри, че 26-годишният играч ще отсъства следващите четири до пет седмици.

Въпреки че последната част от възстановяването му ще протече през октомврийската международна пауза, Барселона първо трябва да се бори с шест мача в различни състезания.

Виляреал, Хетафе, Осасуна и Алавес са противници до 6 октомври, докато Монако и Йънг Бойс са съперниците в Шампионска лига.

Тъй като Байерн Мюнхен е планиран да пътува до Испания зна 23 октомври и Ел Класико с Реал Мадрид, който се играе три дни по-късно, Барселона ще се надява, че победителят от Евро 2024 може да се възстанови навреме за този двоен мач.

37