Флик: Барса има нужда от големи играчи


И. Ангелов

Новият бос на Барселона Ханси Флик призова клуба да подпише с играчи, способни да печелят мачове. В последно време Барселона беше свързвана с трансфери на испанските герои от Евро 2024 Дани Олмо и Нико Уилямс. Съобщава се, че каталунските гиганти напредват към финализиране на сделката за Уилямс, тъй като са готови да изравнят клаузата за освобождаване от 58 милиона евро на звездата на Атлетик Билбао (48 милиона британски лири/63 милиона долара).

На фона на разговорите за добавяне на нов играч към техния списък и подсилване на състава, Флик, по време на интервю с официалния медиен екип на Барселона, призова клуба да привлече играчи, които могат да печелят мачове за отбора, тъй като той обеща да изведе каталунския гигант на 'следващо ниво'.

Бившият треньор на Байерн Мюнхен каза: "Трябва да привлечем играч, който може да печели мачове, но имаме и млади играчи, на които трябва да помогнем, за да могат да се подобрят. Усетих от първия ден страстта, която имат хората. Всички фенове, които работят тук, имат тази преданост към този клуб.

"И това също е нещо голямо за нас, защото искаме да бъдем част от това предприятие и да изживеем тази страст и тази отдаденост. Искаме да дадем всичко, което имаме, за да издигнем този клуб на следващото ниво. Ще направим всичко възможно."

Каталунците ще пътуват до Съединените щати, където ще играят предсезонни приятелски мачове срещу Манчестър Сити, Реал Мадрид и Милан.

57