Барса готова да активира клаузата на Нико


И. Ангелов

Барселона е готова да засили работата по трансфера на звездата на Атлетик Клуб и Испания Нико Уилямс следващата седмица. Според Sport, каталунските гиганти са готови да задействат клаузата за освобождаване от €58 милиона (£48m/$63m) в договора на играча, тъй като смятат крилото за приоритетно попълнение през летния трансферен прозорец. Освен това в изданието се твърди, че играчът се е съгласил да се присъедини към Барселона и клубът ще плати таксата веднага щом получи официално одобрението на Уилямс и неговия агент.

За да финансират трансфера на Уилямс, каталунците планират да продадат бразилското крило Рафиня. По-рано клубът поиска 90 милиона евро (76 милиона паунда/98 милиона долара) за бразилския национал, който привлече интерес от страна на Саудитска Арабия. Скорошни данни обаче показват, че исканата му цена е спаднала до 50 милиона евро (42,16 милиона британски лири/54,46 милиона долара)

22-годишният Уилямс имаше мечтано изживяване през кампанията 2023/24 за клуба и страната. След като помогна на Атлетик Билбао да спечели Купата на Краля миналия сезон, той изигра звездна роля заедно с Ламине Ямал, за да изведе Испания до рекордната им четвърта титла от Европейско първенство.

Ханси Флик и неговият отбор ще пътуват до САЩ, където ще играят предсезонни приятелски мачове срещу Манчестър Сити, Реал Мадрид и Милан.

72