Уилямс: Искам да съм най-добър на позицията си


И. Ангелов

Крилото на Атлетик Билбао, Нико Уилямс, смята, че спечелването на Евро 2024 с Испания е начин да заяви себе си пред света. Уилямс отбеляза гол в победата с 2:1 срещу Англия във финала в Берлин.

След мача младият играч каза: "Просто исках мачът да свърши веднага. Това беше невероятна година за мен, никога няма да го забравя. Всички футболисти мечтаят за такива моменти и аз се борих усилено, за да бъда тук, както и семейството ми, за да можем да изживеем това заедно. Това е за всички, които вярваха в мен от самото начало.

"Този отбор е уникален, всички вървим в една и съща посока. Много сме щастливи с тази победа и от груповата фаза насам спечелихме всички мачове и сме готови за следващото предизвикателство.

"Първо, трябва да се насладим на спечелването на Европейското първенство. Трябва да вървим стъпка по стъпка, има две години до Световното първенство. Това са две дълги години и ще се опитаме да се подготвим, но ще вървим стъпка по стъпка."

Уилямс има договор с Атлетик Билбао до 2027 година:

"Винаги се опитвам да направя най-доброто, за да помогна на отбора. Вярно е, че хората започват да ме познават и уважават, и много ценя това уважение. За това работя всеки ден и се надявам да бъда един от най-добрите на моята позиция", каза той.

Уилямс завърши, като отдаде почит на своя съотборник в националния отбор на Испания - 17-годишния Ламин Ямал от Барселона.

"Ламине е невероятен. Всички го видяхте в турнира. Той беше награден за най-добър млад играч на турнира и не мисля, че има граници за него (докъде може да стигне). Освен че е страхотен играч, той е и невероятен човек."

62