Мората с устно съглашение за Милан


И. Ангелов

Испанският нападател Алваро Мората се е съгласил да се присъедини към италианския отбор Милан, което може да се окаже един от най-големите ходове през лятото. След като вчера Испания победи Англия на финала на Евро 2024, Алваро Мората се съгласи да се присъедини към Милан с 4-годишен договор.

Това съобщава журналистът Фабрицио Романо, който съобщава, че сделката е много близо до приключване в социалната мрежа X:

"Алваро Мората в Милан, скоро ще бъде реалност! AC Milan, информира Атлетико за плана си да задейства клаузата за освобождаване на стойност 13 млн. евро. Мората е постигнал устно съгласие за четиригодишен договор в Милан, напускайки Атлетико Мадрид след труден период в Испания. Официалните стъпки и медицинските прегледи ще последват тази седмица."

Нападателят, който вече 2 години е в испанския Атлетико Мадрид, явно е готов за преместване от Испания, за да се върне в Италия, където преди игра за Ювентус. През миналия сезон Мората впечатли, след като отбеляза 21 гола и 4 асистенции, а неговият отбор отново си осигури класиране в Шампионска лига.

Нападателят ще се превърне в първия испанец в отбора и ще се присъедини към други нападатели от световна класа като Кристиан Пулишич, Рафаел Леао и Оливие Жиру.

54