Тебас: Обстоятелствата улесниха трансфера на Грийнууд


Н. Гавазов

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас говори за нападателя на Манчестър Юнайтед Мейсън Грийнууд, който играе за Хетафе под наем. Нека припомним, че Грийнууд премина в Хетафе миналия септември. Преди да се присъедини към испанския клуб, английският футболист бе извън терена повече от 18 месеца, след като бе арестуван по подозрение в опит за изнасилване и нападение, но в крайна сметка бе оправдан.

"Не можем да съдим всичко. Не можем да кажем, че някой не може да играе тук за всеки отделен случай, в противен случай ще се окажете с празни отбори. Грийнууд се представи много добре като играч и се надявам да продължи така и да остане в Ла Лига. Не е осъждан, така че не ме интересува. Ако не го осъдиха в Англия, защо да го осъдим в Испания?

Може би обстоятелствата са улеснили пристигането му, но той е страхотен играч и нямам други коментари. Той играе много добре за Хетафе и се надявам да продължи да е успешен и да остане в испанския футбол, защото това винаги е добре за нас“, заяви Тебас.

Този сезон Грийнууд изигра 25 мача във всички състезания, отбелязвайки седем гола и пет асистенции. Договорът на играча с Манчестър Юнайтед е валиден до края на юни 2025 г. Очакваната цена на футболиста според интернет портала Transfermarkt е € 7,5 млн. По-рано бе съобщено, че Грийнууд не желае да се върне в Манчестър Юнайтед.

150