Възстановяването на Пуйол върви по график


П. Пенков

Капитанът на Барселона Карлес Пуйол се възстановява по график от контузията в коляното си, гласи съобщение на официалната страница на каталунците. 33-годишният защитник получи тежката си травма през месец януари, по време на двубой от испанската Примера дивисион срещу Расинг Сантандер. Въпреки болките, които изпитваше, Пуйол успя да издържи до края на сезона, когато се подложи на хирургическа намеса, като лекарите прогнозираха, че той ще е отново на линия след около 2 или 3 месеца възстановяване.

Само месец и половината, след като се подложи на операция, бранителят се завърна на тренировъчното игрище. Той премина обстойни медицински прегледи, които определиха, че въстановяването му върви по план.

"Този понеделник докторите на тима прегледаха състоянието на Карлес Пуйол след операцията, на която се подложи през месец юни. Коляното се възстановява добре и ще се включи в игра в прогнозирания срок. Тази седмица той ще работи главна върху възвръщане на мускулната си сила," гласи съобщението в официалната страница на Барселона.

159