Лапорта призна за зет си


Н. Гавазов

Президентът на Барселона Жоан Лапорта призна, че бившият му зет Алехандро Ечевария го съветва относно клубните решения, въпреки факта, че не е нает от клуба или консултантска агенция.

Ечевария остана свързан с Лапорта дори след като първият му брак завърши с развод и оттогава е неизменно до него. По време на този мандат дори се съобщава, че Ечевария е повлиял на трансферите и назначаването на Деко за спортен директор, който е негов бизнес партньор.

Когато Шави Ернандес описа оставката си, той спомена, че е казал на Ечевария да организира среща с Лапорта, за да може да го предупреди за решението си да подаде оставка. По време на интервю за RAC1 Лапорта беше попитан защо точно Ечевария е толкова ангажиран в най-важните части на клуба.

"Той няма позиция и не получава заплащане. Прави го, за да помогне. Приятел е с много играчи. Вярвам му. Той е като съветник, който не печели пари, а ми дава съвети по въпроси, най-вече по отношение на сигурността. Ценя съветите му и работата, която върши много. Той има добра връзка с играчите, но не е част от спортната комисия, която се състои от Деко, Боян [Кркич] и [Енрик] Масип", заяви Лапорта.

550