Барселона отговори на действията на Севиля


Н. Гавазов

Барселона отговори на действията на Севиля преди директната среща на отборите.

"Барселона иска да осъди публично неоправданата и неуместна атака на Севиля, чиито представители отказаха да присъстват на официалната вечеря за клубните директори преди днешния мач между двата отбора. Освен това те изоставиха и традиционния в такива случаи начин да гледат мача заедно в мениджърската ложа. Освен това андалуският клуб излезе с изявление, в което изрази "възмущение и осъждане на действията на бившето ръководство на Барселона във връзка със случая Негрейра“.

Барселона смята това за атака срещу каталунския клуб и го класифицира като недопустимо нарушение. Гореспоменатият случай с Негрейра не може да се използва като оправдание за подобно действие, като се има предвид, че съдебният казус е на много ранен етап и позицията на Севиля очевидно е в ущърб на факти, които все още не са установени.

Освен това правното решение, обявено днес, по никакъв начин не променя правната и фактическата позиция на Барселона в този процес е правно спорен,  то не се основава на солидна основа и ще бъде обжалвано от клуба.

По този начин позицията на Севиля изглежда нелогична, като се има предвид, че от една страна клубът пренебрегва презумпцията за невинност, а от друга лишава Барселона от правото да се защити в текущия съдебен процес.

В светлината на тази неприемлива и неоправдана позиция на Севиля, Барселона счита, че всички институционални отношения със севилския клуб ще бъдат прекъснати, докато текущата им позиция не бъде коригирана“, съобщиха от пресслужбата на Блауграна.

233