Барселона няма да изпусне трите точки срещу Хирона


Н. Гавазов

Барселона - Хирона
Стадион: "Камп Ноу", Барселона
Дата: 10.04.2023 г.
Час: 22:00
Съдия: Антониу Матео

Барселона и Хирона ще затворят програмата на кръга в Ла Лига. "Блаугранас" се сблъска с реалността преди пет дни, когато катастрофира за 0:4 срещу Реал Мадрид у дома в Купата на Краля. Като добавим, че хората на Шави не участват в европейските клубни турнири, сега каталунците ще се съсредоточат изцяло върху първенството в Примера дивисион, а там ситуацията е повече от благоприятна - първо място и 12 точки пред историческия съперник. Това означава, че успех тази вечер ще доведе разликата между двата флагмана на испанския футбол до 15 точки - дистанция, която на практика не е преодолима за оставащите 10 срещи до края.

Хирона се намира на 11-то място, но позицията в средата на таблицата не бива да лъже - тимът е само на 7 точки от опасната зона и няма как да бъде спокоен. Що се отнася до формата, хората на Мичел са с три победи в последните си шест срещи и с две загуби от Хетафе и Атлетико. В миналия кръг Хирона прие Еспаньол в друго каталунско дерби и постигна успех с 2:1, който дойде едва в края на срещата и на фона на два червени картона.

Педри, Дембеле, Френки де Йонг и Кристенсен са с различни травми и няма да играят. Гостите са без наказания Рение, както и без Гарсия, Рока, Калънс, Ерера и Кебе, които са в лазарета.

През есента Барселона победи съперника си с 1:0. Трябва да отбележим, че "блаугранас" отбелязаха осем гола в последните два мача тук. И когато говорим за победи, трябва да кажем, че Хирона има само два успеха като гост през сезона. Освен това хората на Мичел допуснаха два или повече гола с последните си седем двубоя навън.

Съветът ни е да се заложи на Барселона. Зад "блаугранас" е историята на срещата, трибуните и най-важното - Шави разполага с по-качествения състав.

Прогноза: Барселона - Хирона 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <

Стартови състави

Хирона (Мичел)
 
Газанига
   
Мартинес
Буено
Лопес
Ернандес
Ромеу
Гарсия
Мартин
Циганков
Кастеланос
Вия
Рафина
Левандовски
Фати
Гави
Бускетс
Роберто
Алба
Алонсо
Кунде
Араухо
   
Тер Щеген
 
Барселона (Шави)

Прогноза: Барселона - Хирона 2:0

277