Marca: Катар предлага заплата от 36 милиона евро на Гуардиола


Н. Гавазов

Старши-треньорът на европейския първенец Барселона Пеп Гуардиола е свързван с работа в Близкия изток, след като от футболния съюз на Катар са готови да предложат на специалиста космическа годишна заплата в размер на 36 милиона евро, твърди днес Marca. Както е известно, по-рано през сезона Гуардиола призна, че мандатът му на „Камп Ноу" е към края си и той смята да напусне каталунците след изтичане на договора му през 2012 година.

М;адият треньор е свързван постоянно с преминаване в Интер, както и с отбор от Висшата лига на Англия, но твърде вероятно е да си даде едногодишна почивка, преди да приеме през 2013 година треньорската роля в Катар.

Според информацията, Шейх Хамад Бин Ахмад вярва, че Гуардиола е точният човек, който да вдигне нивото на футбола в Катар и да подготви тима за домакинството на световните футболни финали през 2022 година.

Гуардиола има опит с престой в арабската държава, като в периода 2003-2005 той бе част от катарския Ал Ахли, където изгради силни приятелства с мастити бизнесмени. Наставникът на Барселона беше и посланик на Катар по време на кампанията за домакинство на световните футболни финали през 2022 година, като той има сериозна заслуга в избора на страната за домакин на Мондиала след 11 години.

 

249