Барселона няма да сгреши срещу Алмерия


Н. Гавазов

Барселона - Алмерия

Стадион: "Камп Ноу", Барселона

Дата: 05.11.2022г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Пабло Гонзалес

Барселона и Алмерия ще затворят съботната програма на кръга в Примера дивисион.

Каталунците влизат в мача след три победи, които дойдоха след загубата от Реал Мадрид в средата на миналия месец. Интересното е, че каталунците, чиято защита се слави със своята пропускливост, не допусна гол и в трите успешни срещи. А победите над Виляреал и Атлетик наистина са впечатляващи. Грешната стъпка на Реал Мадрид пък позволи на "блаугранас" да се доближи на точка от историческия си съперник, който е на върха. Проблемите на Барселона са свързани с представянето на тима в Шампионска лига, където тимът завърши трети в групата си и догодина ще играе в Лига Европа. И въпреки това хората на Шави победиха Виктория Пилзен с 4:2 в средата на седмицата, като дубъл оформи Феран Торес.

Алмерия има 13 точки и заема 14-то място в таблицата за класиране. Впрочем, представянето на андалусците може да бъде разделено на две части - до края на септември и след това. През първия период хората на Руби взеха 4 точки от 7 мача, а след това събраха 9 пункта от 5 двубоя. През този период Алмерия постигна победи над Селта, Хирона и Райо Валекано, а загуби от Виляреал и Реал Бетис.

Лазаретът на Барселона отново е пълен. На тима няма да помагат Ерик Гарсия, Роналд Араухо, Андреас Кристенсен, Мемфис Депай, Серхи Роберто и Франк Кеси. Алмерия няма толкова съществени загуби. Мартос и Нието са аут заради травми, но тук е Билал Туре, който набра форма и вече отбеляза повече, отколкото през целия минал сезон в Реймс.

Барселона спечели последните осем мача с Алмерия. Последният успех бе през април тази година, когато андалусците бяха разбити с 4:0. Картината не е променена и разликата в класите остава. За това и домакините са фаворити в срещата. Гостите няма какво да предложат, освен да се бранят, а за каталунците остава да намерят начини да преодолеят тази отбрана, което смятаме, че ще се случи.

Прогноза: Барселона - Алмерия 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <

Стартови състави

Алмерия (Руби)
 
Мартинес
   
Мендес
Ели
Бабич
Акими
Мелеро
Хоз
Баптищастао
Робертоне
Ембарба
Туре
Дембеле
Левандовски
Рафиня
Педри
Бускетс
Гави
Балде
Пике
Кунде
Белерин
   
Тер Щеген
 
Барселона (Шави)

Прогноза: Барселона - Алмерия 3:0

371