Еспаньол и Атлетик ще закрият кръга с равенство


П. Пенков

Еспаньол - Атлетик Билбао
Стадион: "Корнела Ел Прат", Барселона
Дата: 02.05.2011
Час: 22:00
Съдия: Тишейра Витиенес

В последна среща от 34-я кръг от испанската Примера дивисион, Еспаньол приема Атлетик Билбао на стадион "Корнеля ел Прат".  Съставът на Маурисио Почетино е осми във временното подреждане с актив от 45 точки, като до момента тима е регистирал общо 12 победи, 7 равенства и 15 загуби. Еспаньол беше един от добре представящите се отбори в началото на сезона, но серии от поредни загуби, от които тима трудно се измъкваше, свлякоха бяло-сините до моментната им позиция в класирането. Еспаньолци успяха да спечелят само две точки в последните си 5 мача от Примера дивисион, което говори за тяхната форма. Тези две точки бяха спечелени в два поредни мач завършили наравно. Първият от тях бе при гостуването им на Еркулес(0:0), а втория при домакинството им на Атлетико Мадрид(2:2).

Мениджърът на каталунците - Маурисион Почетино няма да може да разчита на услугите на титулярния централен бранител на тима - Хуан Даниел Форлин, който страда от контузия. Освен това в лазарета на Еспаньол са още и Иван Де ла Пена, Давид Гарсиа, Серхио Гарсия, Иван Алонсо.

Съперникът Атлетик Билбао е заема седмата позиция, на 6 точки разлика пред Еспаньол, като има 2 победи повече в своя актив от бяло-сините. Съставът на Хоакин Капарос се представи добре в последните няколко седмици, като впечатление прави, че тима спечели три от последните си четири срещи в Примера дивисион. Първата победа беше при гостуването им на Алмерия, завършило при резулат 3:1 в полза на Атлетик. Седмица по-късно обаче феновете на "Сан Мамес" останаха разочаровахани, след като състава претърпя загуба с 3:0 от гостуващия Реал Мадрид. Лъвото бързо върнаха настроето във почитателите си с две поредни победи - срещу Осасуна и Реал Сосиедад.

Икер Муниаин, Хавиер Кастило и Андер се завръщат в състава на Атлетик се изтърпяни наказания, то това не важи и за съотборника им Микел Сан Хосе, който тепърва трябва да изтърпи своето. Единственият контузен от лъвете е Жон Ортенекс, който със сигурност припуска двубоя с Еспаньол.

Прогноза: Еспаньол - Атлетик Билбао 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Еспаньол:

20 март Малага - Еспаньол 2:0 (Примера)
03 април Еспаньол - Расинг Сантандер 1:2 (Примера)
10 април Еркулес - Еспаньол 0:0 (Примера)
17 април Еспаньол - Атлетико Мадрид 2:2 (Примера)
24 април Спортинг Хихон - Еспаньол 1:0 (Примера)

Атлетик Билбао:

20 март Атлетик Билбао - Виляреал 0:1 (Примера)
04 април Алмерия - Атлетик Билбао 1:3 (Примера)
09 април Атлетик Билбао - Реал Мадрид 0:3 (Примера)
17 април Осасуна - Атлетик Билбао 1:2 (Примера)
23 април Атлетик Билбао - Реал Сосиедад 2:1 (Примера)


Досегашни срещи:

Еспаньол - Атлетик Билбао

155 мача
56 победи за Еспаньол
30 равенства
69 победи за Атлетик Билбао
Голова Разлика: 272:210 за Атлетик Билбао


Коефициенти от bet365:
Еспаньол - 2.75
Равен - 3.25
Атлетик Билбао - 2.50

Коефициенти от Offsidebet:
Еспаньол - 2.70
Равен - 3.25
Атлетик Билбао - 2.55

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
238