Реал Мадрид измъкна равенството срещу Елче (видео)


Н. Гавазов

Реал Мадрид успя да избяга от загуба от Елче на свой терен. Срещата от 22-я кръг на Примера дивисион завърши при резултат 2:2.

Още в 24-та минута гостите бяха принудени да направят смяна, тъй като Тете Моренте се контузи и бе заменен от Фидел. Девет минути по-късно отборът на Карло Анчелоти получи дузпа, след като Винисиус Жуниор бе съборен в наказателното поле на гостите. Карим Бензема обаче пропусна за първи път за Реал Мадрид.

След това в 42-ата минута гостите поведоха - Йохан Мохика подаде на Фидел по левия фланг, след което той центрира към наказателното поле, а от вратарската линия  Лукас Бойе порази вратата на Тибо Куртоа.

В началото на второто полувреме Реал можеше да получи право на втора дузпа, когато Еден Азар падна в чуждо наказателно поле. Съдията първо посочи точката, но след като изгледа видеоповторението, промени решението си и отмени дузпата.

Хората на Карло Анчелоти се опитваха да създават положения пред вратата на съперника и понякога стигаха до опасни ситуации, но топката не искаше да влетя във вратата на Елче. В 76-ата минута последва още един шокиращ момент за феновете на "бланкосите" - Бойе преодоля двама играчи на Реал Мадрид и даде топката в дясната част на наказателното поле, откъдето Милия стреля право във вратата, удвоявайки предимство на гостите.

Пет минути по-късно Реал все пак получи правото на втора дузпа. След пас от корнер топката засече ръката на Милия и след гледане на повторението бе отсъдена дузпа по системата VAR. Този път Лука Модрич се зае с работат и хърватинът не разочарова - 1:2.

Това обаче не беше всичко. Още в добавеното време Винисиус Жуниор от левия фланг подаде по вратарската линия, откъдето Милитао с глава вкара топката в мрежата - 2:2!

След 22 мача Реал има 50 точки и е начело в класирането на Ла Лига, пред Севиля с 46 точки. Елче има 23 точки и е на 15-то място.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



452