Тебас благодари на Висшата лига


Н. Гавазов

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас благодари на Висшата лига за противопоставянето на Европейската Суперлига, но предупреди, че противоречивият проект все още е жив.

Суперлигата на практика се срина, след като клубовете от Голямата шестица едновременно обявиха оттеглянето си от проекта 48 часа след подаването му.

Тебас винаги е бил твърд противник на Суперлигата и се опасява, че големите европейски клубове ще се опитат да съживят Суперлигата в различен формат.

"Те мислят, че сме наивни и глупави и това ме дразни. Наистина ли мислят, че сме тъпаци?

Наистина трябва да благодаря на Висшата лига, Ричард Мастърс, клубовете на Висшата лига и феновете на Висшата лига. Трябва да сме честни относно това, което направиха. Благодарение на тях моделът на Суперлигата бе унищожен.

Мъртва ли е Суперлигата? Според мен не. Тя все още е жива. Разбира се, форматът на Суперлигата е мъртъв, но това е просто състезателен формат. Има идеология, която се появи преди 20 години ... Това е голяма мечта за някои от тези клубове.

Тези големи клубове са водени от идеята, че само те генерират доход. Те се възприемат като спасители на футбола, докато други са наивни и като глупави кученца.

Всъщност всички ние допринасяме за това, че нашата индустрия и нашите състезания се разрастват. Казваме, че всички клубове са важни. Не е, че те са дошли да ни спасят", заяви Тебас.

173