Осасуна връчи титлата на Барселона (видео)


П. Пенков

Осасуна постигна впечатляваща победа с 1:0 при домакинството на Реал Мадрид, като така намали шансовете на мадридчани за настигане на лидерите Барселона, които остават с 7 точки повече от тях. Едиственото попадение на стадион "Рейно де Навара" падна в 62-та минута и беше дело на испанеца Хавиер Камуняс. Той получи прекрасен пас от съотборника си Аранда, преодолявайки защитата на Реал, след което остана очи в очи с стража Икер Касияс. 30-годишният нападател стреля, шута му срещна дясната греда на гостите, след което се озова в мрежата за 1:0. 

Веднага след попадението Жозе Моуриньо предприе спешни мерки, като включи в игра Кака, Шаби Алонсо и Емануел Адебайор, но в крайна сметка мадридчани не успяха да се доберат до попадение, намалявайки шансовете си за титла в първенството през настоящата кампания. В края на мача аутсайдерът Осасуна дори можеше да удвои преднината си след като удар на Крищиан Вадош бе избит в последния момент от Алваро Арбеола.

Така след този мач Реал Мадрид остава на втората позиция с актив от 51 точки, на седем зад лидера Барселона, а Осасуна са 16-ти с 21 пункта.

Видео: Тук

 

105