Куман: Този отбор може да успее


И. Ангелов

Барселона започна ерата на Роналд Куман с приятелска победа с 3:1 над Химнастик де Тарагона в събота, като новият наставник представи и нова система на игра. След като Осман Дембеле откри резултата, дузпи от Гриман и Кутиньо решиха комфорно нещата за каталунците, които играха в схема 4-2-3-1. Целият титулярен състав пък бе сменен на почивката.

"Може да е различен и може би малко по-дефанзивен отбор, отколкото сме виждали в последните години, но целта е да движим топката, да я държим и да намираме пространства между линиите и зад противниковите халфове. Аз мисля, че този тим може да успее защото имаме полузащитници, които играят така.

"Най-важното е, че за щастие нямаме контузии. Всеки изигра по 45 минути. Имахме моменти с добра интензивност. Винаги има какво да подобриш, но сме щастливи. Тук сме две седмици и имаме още две. Важно е да играем защото това не беше нормален предсезон. Ние имахме само 4 седмици, а не 6. Сложно е. Това, което искаме сега е да вложим физическа работа и ще работим над тактиката в следващите 2 седмици."

153