Реал е готов да плаща половината заплата на Бейл, ако той си тръгне


Н. Гавазов

Треньорският щаб на Реал Мадрид, воден от Зинедин Зидан, вече не разчита на нападателя Гарет Бейл, така че клубът е готов да направи определени отстъпки за напускането му.

Според The ​​Telegraph,  мадридският гранд е съгласен да плаща половината от заплатата на 31-годишния уелсец, която е 600 000 британски лири на седмица. Реал Мадрид е уверен, че това трябва да допринесе за трансфера на Бейл в друг клуб.

"Блнкосите" съжаляват, че са блокирали трансфера на Гарет в Китай преди година. Впрочем, още това лято  клубове от английската Висша лига се свързаха с мадридчани, които пък изразиха желание да плащат 50% от заплатата на играча.

 Самият Бейл се интересува от завръщането си във Висшата лига, откъдето като играч на Тотнъм се премести в Реал за рекордните 85 милиона паунда през 2013 година.

По-рано се съобщаваше, че Гарет Бейл поради контузия не е участвал в тренировъчния процес на "кремообразните" след завръщането си от националния отбор на Уелс. Настоящият му договор с Реал Мадрид е до юни 2022 година.

133