Трипиър: Тотнъм ме накара да отложа операцията си


И. Ангелов

Защитникът на Атлетико Мадрид Киеран Трипиър се подложи на операция в слабините през зимата, но днес той обяви, че това е нещо, което е трябвало да разреши през миналата година в Тотнъм. В последния си сезон с шпорите англичанинът не показа най-доброто и често липсваше заради травми.

"Сега определено се чувствам по-добър играч, отколкото в последния сезон с Тотнъм. Миналият сезон беше труден момент защото се затруднявах с контузии. Това не е извинение, защото не се криех. Но много месеци се затруднявах заради травмата в слабините и се подложих на операция чак през зимата в Испания.

"Ние разчетохме перфектното време за операцията и липсвах само няколко седмици, а сега се чувствам много по-добре. Трябваше да направя това миналата година с Тотнъм, но хората не искаха това. Имах много проблеми миналата година с представянията си и контузиите. 

"В един момент се стигна до наложителност да се оперирам, но трябваше това да стане миналия сезон. Тогава обаче имахме много важни срещи. Няма да навлизам в подробности. В момента абсолютно обичам живота в Испания и това е най-важното. Културата и футболът са толкова различни от Англия. Ла Лига е тотално различна от Висшата лига.

"Трябваше да се подобря в защита и това го признах миналата година. Сега зная, че няма по-добър, от който да се научиш от Симеоне. Той е невероятен с тима и с всеки индивидуално. Радост е да играеш за него."

263