Коутиньо съобщи на Барселона за желанието си


Н. Гавазов

Полузащитникът на Барселона Филипе Коутиньо може да напусне отбора през лятото, съобщава Cadena Ser.

Според публикацията,  26-годишният футболист е разочарован от неуспешния опит да се адаптира към каталонския тим и иска да промени ситуацията в близко бъдеще. За това той вече е уведомил агентите си и ръководството на испанския шампион.

Проблем за Коутиньо може да бъде неговата трансферна стойност. Бразилецът  струва на Барселона 120 милиона евро, а от 40-те милиона евро като бонуси клубът вече бе принуден да плати 15 милиона евро. Така Филипе до тук струва на Барселона 135 милиона евро. "Блаугранас" е готов да намали претенциите си до 90 милиона евро, но е малко вероятно, че някой ще плати тези пари за играча.

Отбелязва се, че Барселона и Филипе  не планират да форсират събитието. Халфът ще участва в Копа Америка като част от националния отбор на Бразилия и клубът се надява, че успешна игра ще увеличи цената и търсенето на бразилеца.

Коутиньо се премести в Барселона от Ливърпул през януари 2018 година. През миналия сезон той проведе 34 мача в Примера дивисион, отбеляза 5 гола и даде 2 асистенции.

548