Коутиньо е заинтересован от преход в Юнайтед


Н. Гавазов

Полузащитникът на Барселона Филип Коутиньо изрази интерес да се премести в Манчестър Юнайтед.

Преди 14 месеца бразилецът  все пак успя да напусне от Ливърпул и да изпълни мечтата си, като се присъедини към Барселона за сделка на стойност 142 милиона паунда.

Животът в "Ноу Камп“ обаче се оказа  много по-тежък, отколкото предполагаше Филипе. Вчера феновете на Барселона дори освиркаха  играча на бразилския национален отбор, който, според тях, не оправдава цената си.

Според източника на информацията, 26-годишният халф не се чувства комфортно в Ла Лига и е отворен за връщане в Премиършип. Съобщава се, че  Коутиньо много общува с испаноезичните играчи на Юнайтед  за възможен трансфер към "Олд Трафорд".

В момента Юнайтед не е единственият клуб, претендиращ за Филипе. Интерес към бразилеца има от страна на ПСЖ, но с оглед на напрегнатите отношения с Барселона, подобна сделка е малко вероятна. Същото може да се каже и за Ливърпул - клубът не е заинтересован от връщането на бившия си играч, заради  начина му на заминаване и заради недобрите отношения с испанския шампион.

Очаква се през следващото лято Коутиньо да бъде на разположение за закупуване срещу 100 милиона паунда, които Юнайтед и всеки друг клуб може свободно да платят.

529