Атлетико предлага на Гризман 10 милиона повече от Барселона


Н. Гавазов

Атлетико Мадрид предлага на нападателя Антоан Гризман рекорден контракт, за да се откаже от трансфер в Барселона. Според информацията, каталунците предлагат на френския национал заплата от около 14 милиона евро на сезон, но "дюшекчиите" са готови да предоставят на Гризман сделка с подобрени условия със заплата от 25 милиона евро.

Барселона не може да закупи Гризман до 1 юли, тогава стойността на опцията за откупване на контракта на играча пада на 100 милиона евро и по всичко изглежда, че испанският шампион чака този момент.

В същото време стана известно каква каза наставникът на столичани Диего Симеоне по време на мача с Ейбар от последния кръг на Примера дивисион. Както е известно, в навечерието на двубоя нападателят е уведомил ръководството на клуба, че остава в Мадрид, но страните са решили да не разгласяват публично решението, за да не засенчат сбогуването на Фернандо Торес с феновете. По време на срещата обаче фенове на Атлетико освиркваха Гризман, който пък се разплака.

Тогава камерите хванаха Диего Симеоне да говори нещо, а по-късно журналисти разчетоха: "40-50, не повече". Сега излязоха по-големи подробности от изказването на специалиста: "40-50 идиота, не повече... Това е нагласено, провокация".

Според инсайдери, в Атлетико подозират, че Барселона стои зад освиркванията на Гризман. Предполага се, че при каталунците е изтекла информация за решението на нападателя да остане в испанската столица и това е накарало Барселона да предприеме ход, с които да разгневи Антоан.

Напомняме, че след финала в Лига Европа с Олимпик Марсилия изпълнителният директор на Атлетико Мадрид Мигел Анхел Хил Марин отново коментира ситуацията с нападателя на отбора Антоан Гризман: "Всичко напълно зависи от неговите чувства. Ако той иска, може да твори история с Атлетико, където всичко се върти около него или да отиде в клуб, където никога няма да влезе в историята. Ако той реши, че не иска да продължава с нас, тогава ще приемем неговото решение".

482