Анонс на 14-ти кръг на Бундеслигата - срещите в неделя


Н. Гавазов

Борусия Дортмунд - Щутгарт
Стадион: "Сигнал Идуна Парк"
Дата: 29.11.2015
Час: 16:30
Съдия: Мануел Графе


Намиращият се на втора позиция Борусия Дортмунд посреща изпадналият в криза Щутгарт в на пръв поглед лесен двубой. Домакините под ръководството на новия си наставник Тухел показват добри игри, макар че в първенството разликата с недостижимия на първа позиция Байерн Мюнхен е 8 точки. Гостите пък са 16-то място в класирането с едва 10 точки и по всичко личи, че ще се бори за оцеляването си през този сезон.
Немският гранд от 10 срещи насам във всички турнири има 7 победи, 2 загуби и едно равенство, но пораженията дойдоха точно в последните 2 мача. Въпреки това, "жълто-черните" се класираха за следващия етап на Лига Европа, а в Бундеслигата се намират твърдо на 2-ро място с 5 точки пред 3-тия Волфсбург. Борусия Дортмунд също така няма загуба през този сезон на "Сигнал Идуна Парк" вече 11 мача, от които спечелиха цели 10 двубоя. Срещата пропускат по подобие на миналата седмица Нури Шахин и Ерик Дурм.

Голямата новина за Щутгарт е освобождаването на наставника Цорнигер след ужасяващото представяне през тази кампания. Временно негов заместник ще е треньорът на резервния отбор Крамни. "Швабите" са с едва 10 точки от 13 мача, което е най-лошото постижение досега в историята на клуба и е допуснал 31 гола, което отново е антирекорд. Гостите паднаха срамно миналата седмица от предпоследния Аугсбург с 4:0, което очевидно е дошло в повече на ръководството и сега са в търсене на нов специалист. Временният наставник Крамни ще трябва да излезе за срещата без Лангерак, Мартин Харник, Роби Крус, Джофри Дие и една от основните фигури Даниел Гинчек.
С оглед на традиционно добъв в домакинствата Борусия Дортмунд, кризата в тима на Щутгарт и множеството отсъстващи играчи - можем да очакваме лесна и категорична победа за футболистите на Тухел

Прогноза: Борусия Дортмунд - Щутгарт 3:0


Байер Леверкузен - Шалке 04
Стадион: "Бай Арена"
Дата: 29.11.2015
Час:18:30
Съдия: Марко Фриц


Определено дербито в този кръг на Бундеслигата е точно двубоят между Байер Леверкузен и Шалке. Двата отбора са традиционно борещите се за европейско участие и сме свикнали да ги виждаме често в първата шестица, но на този етап не се справят съвсем убедително. "Аспирините" са на 8-мо място с 20 точки, колкото има и съперникът им от Гелзенкирхен.

Домакините се намират в лошо серия и от последните си 5 двубоя във всички турнири са взели само една победа и са загубили в 3. Като цяло това е най-лошият старт за клуба от сезон 2006/2007, когато в крайна сметка завършват 5-ти. Основна ключова фигура в състава е нападателното дуо Кислинг и Хавиер Ернандес. Немският реализатор ще направи своят мач №300 за Леверкузен, в които е вкарал 123 попадения. Бившият играч на Манчестър Юнайтед пък през тази кампания е голмайсторът на тима и вече в 4 поредни мача от Бундеслигата е успял да се разпише.

Шалке по подобие на своя съперник също не са в най-добрата си серия и в последните си 5 срещи има само 1 победа, 2 загуби и едно равенство. Утешение за "кралско сините" е първото място в групата им за Лига Европа, което ги класира напред в турнира. Срещата пропуска новото попълнение и една от ключовите фигури Йоханес Гайс, заради наказание.
Традиционно Леверкузен играе добре на свой терен с Шалке и има записани 18 победи. Трудно е да се даде прогноза за подобен равностоен сблъсък, но все пак смятаме, че "аспирините" ще съумеят да се възползват и да вземат минимална победа.

Прогноза: Байер Леверкузен - Шалке 1:0


Аугсбург - Волфсбург
Стадион: "СГЛ Арена"
Дата: 29.11.2015
Час: 18:30
Съдия: Кристиан Дингерт


Борещият се за оцеляването Аугсбург излиза срещу борещият се за Шампионската лига Волфсбург в последен мач от 14-ия кръг на Бундеслигата. Домакините разочароват през тази кампания и се намират на предпоследното място в класирането с едва 9 точки, докато гостите са 3-ти с 24.

Футболистите на Вайнциръл не започнаха добре сезона, но все пак започнаха да се съвземат и от последните си 5 двубоя имат 2 победи, едно равенство и 2 загуби. Особена впечатляващ беше триумфът с 4:0 миналия кръг при гостуването на Щутгарт, което даде глътка въздух на тима. Лошата новина е 3-то място в групата им в Лига Европа и 3-те точки разлика с втория Партизан преди тежка визита в Сърбия. Това може да позволи на отбора да отпише европейския турнир и да се насочи изцяло към вътрешния шампионат.

Волфсбург засега се представя успешно на два фронта и Хеккинг може да бъде доволен от своите играчи. "Вълците" имат 3 победи в последните си 5 срещи, но триумфът миналия кръг с разгромното 6:0 срещу Вердер и 3-те точки от ЦСКА Москва бяха особено впечатляващи. Отборът е на 3-та позиция в Бундеслигата и не може да си позволи загуба на точки, ако желае да запази статуквото и евентуално да гони второто място.
Аугсбург и Волфсбург се намират в добра форма, но смятаме, че по-добрата класа и стремеж на гостите за успех ще им донесе минимална победа.

Прогноза: Аугсбург - Волфсбург 1:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
151