Хумелс с интервю относно Борусия, Реал и Барселона


П. Пенков

Немският вестник FAZ реши да направю интервю с един от защитниците на Борусия Дортмунд - Матс Хумелс, само няколко часа преди двубоя с Байерн Мюнхен за Суперкупата на Германия. Според Хумелс отбора е допуснал твърде много голове през миналия сезон, като това главно се е дължало на липсата на желание във всеки един от защитниците и нежеланите грешки. Немският национал коментира и трансферната политика на клуба, която е да не привлича скъпоструващи футболисти. Ето и пълното интервю на FAZ:

"Това е правилната политика за един клуб свързана с трансферите. Ако един играч получи предложения от Байерн, Барселона, Реал Мадрид и Дортмунд, то ние имаме най-малък шанс в тази битка. Но мисля, че новите ни попълнения, като Сократис, могат да изненадат доста хора. Отново успяхме да свършим страхотна работа на трансферния пазар," коментира Хумелс.

Матс разкри и интересни факти относно какво е чувството да четеш за представянето си в мачовете, които си изиграрал: "Класическа ситуация е Купата на Германия, където ако загубише от слаб противник, всички са на мнение, че сте загубили от по-силен отбор, въпреки че той е отбелязал късметлийски гол. Именно с това трябва да се пребориш, но понякога се намираш в труден период. Трудно е да се обясни, когато правиш нещо в правилния момент и кога обратното. Решеният в отбраната се взимат за части от секундата. А понякога, както се случи срещу Реал Мадрид, решаваш да направиш 30-метров пас към вратаря, отколко да играя с нея."

"Най-добрият момент, който пазя е от немското първенство. Водихме с 2:0 над Нюрнберг у дома, като знаех, че ще спечелим титлата, ако Байер Леверкузен не постигне победа в Кьолн. И тогава в 83-та минута дикторът на стадиона извика на микрофона "2:0 за Кьолн!". Всичко полудяха в този момент. Всички се усмихваха един на друг с изречение: Спечелихме, като мача остана настрана. Винаги ме побиват тръпки, когато се сетя за този момент," добави бранителят на Борусия.

"Относно кариерата ми, то нямам никакви планове, както е било винаго. А за интереса на Барселона, мога да кажа, че е напълно нормално такъв голям отбор да се интересува от определени футболисти," завърши Хумелс.

145