Газпром става спонсор на още един клуб?


Н. Гавазов

Руският концерн „Газпром" може да стане спонсор на още един клуб от Европа, съобщава Bild в свой екслузивен материал. Според информацията, става дума за Байерн Мюнхен, който може да сключи с газовия гигант многомилионен договор. На този етап клубните босове отказват всякакъв коментар на темата.

Както е известно, по-рано беше съобщено, че „Газпром" се готви за сътрудничество с Байерн, но след това преговорите бяха прекратени, а при посещението на президента на компанията Милер в България, стана известно, че руснаците ще станат спонсори на Левски София.

Миналата седмица се разбра, че по време на преговорите между „Газпром" и правителството на Бавария по въпроса за инвестиции в местния пазар за електроенергия, отново е била засегната темата със спонсорирането на Байерн Мюнхен, а Франц Бекенбауер е станал почетен посланик на „Руското газово общество", което кара немските журналисти да предполагат, че договорът между Байерн Мюнхен и „Газпром" е много близо до подписване.

Ако тази информация се окаже вярна, то Байерн Мюнхен ще се присъедини към империята на руския гигант, в която се намира друг елитен немски клуб - Шалке 04, а съвсем скоро се очаква в нейните редици да се влеят българския Левски и турския Анталияспор.

 

133