Вердер със спечелен трофей след драма срещу Дортмунд (видео)


В. Мухарски

Вердер Бремен спечели турнира "Лига Тотал". "Бременските музиканти" вдигнаха купата след драматичен успех във финала срещу Борусия Дортмунд с 5:4 след изпълнения на дузпи. Срещата се игра в Хамбург, като в редовното време резултатът бе 3:3.

В третата минута минута Никлас Фолкрюг даде начало на головата фиеста с удар от 12 метра. В петата минута Екичи удвои резултата в полза на Вердер след точно изпълнена дузпа.

В 21-ата минута Марко Ройс с прекрасен удар от от фаул намали на 1:2. В 24-тата Роберт Левандовки изравни, засичайки подаване на Морис Лайтнер. Вердер поднови играта от центъра, но сбърка фатално в защита, където Левандовски открадна топката, напредна и шутира. Вратарят Волф докосна топката, но тя влезе във вратата му и по този начин шампионите сътвориха пълен обрат.

В 49-ата минута Вердер успя да изравни чрез Аарън Хънт, който бе точен от наказателен удар, за нарушение срещу Аарън Хънт в наказателното поле. Куупата беше решена при рулетката на дузпите.

Суботич пропусна първото изпълнение. Ударът на Клеменс Фритц бе спасен от вратаря. Кевин Гроскройц изпусна за Борусия и даде купата на Вердер.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



157