Три дузпи помогнаха на Байерн да разгроми Херта (видео)


В. Мухарски

Байерн Мюнхен разгроми Херта с 6:0 като гост в Берлин в мач от 26-тия кръг на Бундеслигата. Срещата се на "Олимпиащадион" пред близо 72 250 зрители, които не останаха очаровани от изявите на своите любимци. Головата фиеста започна още в началото на мача В 9-ата минута Мюлер откри резултата. Тогава Рибери нахлу по крилото и върна топката назад към точката на дузпата, където Томас Мюлер не успя да нанесе добър удар, но топката все пак успя да влети в мрежата на домакините - 1:0.

Последваха два гола на Робен, единият от които от дузпа. Само три минути след отбелязването на първия гол "баварците" удвоиха аванса си. Томас Мюлер се пребори за една спорна топка в центъра на терена и я пусна към Робен, а холандецът със силен удар успя да изненада Крафт - 2:0.

В 19-ата минута Мюлер бе спънат в наказателното поле и реферът осъди наказателен удар. Робен превърна дузпата в гол направи резултата класически. След почивката Гомес реализира от дузпа своя 22-ри шампионатен гол за сезона, а Тони Кроос довърши столичани с пети гол в 51-ата минута. В 67-ата минута Робен заби хеттрик, вкарвайки от третия наказателен удар и по този начин оформи крайния резултат.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



195