Байерн отново громи, резултати от Бундеслигата (видео)


В. Мухарски

Байерн разгроми Хофенхайм с 7:1 в среща от 25-ия кръг на Бундеслигата. По този начин баварците повдигнаха самочувствието си преди реванша от 1/8-финалите в Шампионската лига срещу Базел, от който загубиха в първия им сблъсък с 0:1. С победата Байерн се приближи на четири точки от Борусия Дортмунд, които по-късно играят с Аугсбург.

Бастиян Швайнщайгер се завърна в игра за тима от Мюнхен след едномесечно отсъствие поради травма. Головата фиеста започна още в 5-ата минута, когато Гомес намери добре Мюлер, който стреля, а вратарят изби към Гомес, за когото не бе проблем да открие резултата.

В 12-ата минута Компер спъна Лам в наказателното поле и Робен превърна дузпата в гол. 6 минути по-късно Кроос с хубав удар по земя направи резултата класически – 3:0. В 29-ата минута Рибери изведе отлично Ариен Робен, който преодоля вратаря Том Щарке и вкара за 4:0. В 35-ата минута след центриране на Рибери, Марио Гомес с глава направи резултата 5:0.

След почивката дъждът от голове продължи. След две минути от началото на втората част Робен центрира от корнер, а Гомес с глава засече и оформи хеттрика си – 6:0. В 58-ата Рибери покачи на 7:0, а крайния резултат оформи Луис Густаво в 85-ата минута.

Резултати от Бундеслигата:

Волфсбург - Байер Леверкузен 3:2 
Майнц 05 - Нюрнберг 2:1 
Борусия Мьонхенгладбах - Фрайбург 0:0 
Кьолн - Херта 1:0 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



206