Клоп: Полша ще получи за Евро 2012 трима отлични футболисти


Н. Гавазов

Старши треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп не остана равнодушен към играта на полските национали във водения от него отбор и отбеляза, че Полша ще има един голям коз в лицето на Левандовски, Блажиковски и Пишчек. Както е известно, тримата легионери се представят много силно от началото на сезона и този факт се отрази положително в представянето на „жълто-черните", които са лидери в Бундеслигата и с огромни шансове да защитят титлата си.

Така например, в последния мач на шампионите срещу Хановер 96 Роберт Левандовски оформи дубъл, а за попаденията му асистираха именно Блажиковски и Пишчек.

„За мен е очевидно, че тримата се намират във великолепна форма, но срещу Хановер изглеждаха фантастично. Оценявайки тяхната ефективност, мога да кажа, че тя е близка до стопроцентовата. Аз много ценя футболисти от подобен тип", сподели Клоп за Polskie Radio 1.

"Мога да уверя полските любители на футбола, че Якуб, Роберт и Лукаш все още не са достигнали своя пик в представянето си. Към старта на Евро 2012 Полша ще получи трима отлични играчи", каза още наставникът на немския шампион.

 

168