Борусия Мьонхенгладбах детронира Шалке


В. Мухарски

Борусия Мьонхенгладбах постигна доста сензационна победа за Купата на Германия. На своя стадион Гладбах се наложи над носителя на трофея Шалке с 3:1 и по този начин се класира напред на четврътфиналите в турнира. В 18-ата минута Хуан Аранго насочи с майсторски удар от линията на наказателното поле топката в долния десен ъгъл на вратаря на Шалке 04 и по този начин откри резултата - 1:0.



Само десет минути след попадението Херман вкара и втори гол, но съдията го отмени заради засада, като ситуацията бе доста спорна. В 46-ата минута Клаас-Ян Хунтелаар си изкара доста глупави два жълти картона. При опита да центрира топката излезе в аут. Холандецът се обърна гневно към страничния съдия и му показа с пръст към слепоочието, че не е добре, като за това показа жълт картон. Веднага след това Хунтелаар изръкопляска и на главния рефер, който му показа пътя към съблекалнията.



В 56-ата минута Марко Ройс пое топката напредна и с точен удар с десния крак извън наказателното поле се разписа за 2:0.



Без никаква логика при първата си опасна акция "кралскосините" вкараха гол. В 70-ата минута Хурадо стреля отдалече, вратарят тер Стеген изби лошо топката в краката на Дракслер, който направи финт, а после прати топката в мрежата – 2:1.



Въпреки това в 88-ата минута Гладбах стигнаха до ново попадение – далечен пас на Аранго изведе Ройс, който оформи крайното 3:1 за Борусия. В друга среща Щутгарт победи Хамбургер с 2:1.

172