Хьонес: Лошо! Сега Борусия Дортмунд ще се концентрира върху първенството


Н. Гавазов

Според президента на Байерн Мюнхен Ули Хьонес, отпадането на Борусия Дортмунд от европейските турнири ще се окаже голямо предимство за „жълто-черните" в борбата им да защитят титлата, защото ще позволи на отбора воден от Юрген Клоп да се концентрира изцяло върху лигата, съобщава Bild. Както е известно, за разлика от Байерн Мюнхен Борусия отпадна от Шампионската лига и докато баварците са изправени пред тежки битки в най-престижния европейски турнир, то шампионите могат спокойно да се подготвят върху задачите си в Бунделигата.

„Пропуснахме да направим голяма преднина тази есен. Това, че Дортмунд отпадна от Шампионската лига е лошо за нас. Сега те ще могат да се концентрират изцяло върху първенството. И докато ние обикаляме да играем, те ще си седят удобно в дивана", цитира Bild думите на Хьонес.

„Искахме много да продължим в Европа и да се борим успешно в многото турнири. Сега обаче ще дадем пълна газ в Бундеслигата и в турнира за Купата на Германия", заяви от своя страна наставникът на шампионите Юрген Клоп.

 

214