Хамбургер продължава без загуба при Финк (видео)


Н. Гавазов

Отборът на Хамбургер ШФ все още остава без загуба при новия си треньор Торстен Финк. В среща от 15-я кръг на Бундеслигата, „динозаврите" победиха с 2:0 Нюрнберг и благодарение на този успех, Хамбургер се изкачи на 11-то място със 17 точки в своя актив - с три повече над опасната зона. Нюрнберг пък се смъкна на 15-о място и е на точка от Кайзерслаутерн, който е 16-ти.

Първото полувреме премина равностойно, като повече късмет имаха домакините, които откриха чрез Гереро в 23-ата минута - вратарят на Хамбургер Ярослав Дробни с дълго подаване намери перуанеца, който от своя страна се измъкна от Симонс и от малко разстояние изведе своите напред в резултата.

Второто полувреме продължи по същия начин, както първата част нито един от двата отбора не можа да установи надмощие, но отново късметът за Хамбургер проработи. В 62-ата минута Иво Иличевич подаде към Гьокхан Тьоре и той перфектно намери Марсел Янсен. Бившият германски национал се оказа сам срещу вратаря Рафаел Шефер и от около осем метра бе безпощаден за 2:0.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



214