Байерн преговаря със Сане, преследват го от Англия


И. Ангелов

Байерн Мюнхен остава в "отворена дискусия" с Лерой Сане за удължаване на договора на фона на връзки с Манчестър Юнайтед и Арсенал. Съобщава се, че "червените дяволи" следят отблизо няколко звезди на Байерн, включително Сане и полузащитника Леон Горецка, като потенциални цели за трансфер. Тъй като на бившата звезда на Манчестър Сити е в последната година от договора си, Юнайтед може да се опита да го примами обратно на английските брегове като част от ремонта на своя отбор през 2025 г.

Сане се бори с контузии, последно след операция на слабините през лятото. В резултат на това той се появи само в четири мача за Байерн досега този сезон, като изигра общо 78 минути. Следователно баварците подхождат предпазливо към преговорите за договора и представянето му на терена ще определи дали Сане ще остане в Бавария или ще се завърне в английския футбол.

Спортният директор Макс Еберл потвърди, че преговорите за нов договор продължават, като каза: "Сега е важно Лерой отново да се чувства добре и да може отново да покаже какво може на терена. Ние сме в открита комуникация с неговия агент и веднага щом има решение, ще го обявим."

Според Sport Bild финансови съображения усложняват преговорите за договора. Когато премина в Байерн от Сити, крилото се съгласи с 5 милиона евро намаление на годишната си заплата, като сега печели около 20 милиона евро (£17m/$22m) на година. Тъй като договорът му изтича, се съобщава, че лагерът на Сане търси по-изгодно удължаване, което отразява неговата стойност за отбора. Продължаващите опасения за контузии обаче принудиха Байерн да предприеме премерен подход.

Сане може да играе срещу Щутгарт в Бундеслигата в събота и нападателят ще се опита да се възползва максимално от възможността да впечатли Компани и потенциалните му отбори - Юнайтед и Арсенал. Доброто представяне може да му осигури титулярно място срещу Барселона в Шампионската лига на 23 октомври, което ще бъде огромна сцена за демонстриране на формата му.

43